Sanatate intr-un pahar cu bere, la Summer BeerFest

Dacă despre beneficiile pentru sănătate ale vinului, în special ale celui roșu, există critici de vin care vorbesc despre asta, beneficiile pentru sănătate ale berii sunt mai puțin mediatizate. Cum credem că subiectul vă interesează, puteți să vă turnați un pahar de bere pe terasele Summer BeerFest din centru și să citiți mai departe.

Potrivit unui studiu făcut la Institutul de Epidemiologie și Medicină Socială de la Universitatea din Münster, consumul moderat de bere reduce riscul apariției de boli cardiace coronariene. Motivele sunt simple: toate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol „bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol „rău” (LDL) și subțiază sângele, scăzând riscul de infarct și atac cerebral.

Consumul moderat de alcool (asta însemnând o bere de 330 ml pe zi pentru o femeie și două pentru un bărbat) a fost asociat și cu un risc scăzut de diabet de tipul 2, plus îmbunătățirea funcțiilor cerebrale ale persoanelor în vârstă.

Alt studiu, olandez de această dată, efectuat de TNO Nutrition and Food Research Institute, spune că băutorii de bere au un nivel cu 30% mai mare de vitamina B6 în sânge comparativ cu abstinenții și de două ori mai mare decât cel al băutorilor de vin roșu. Berile blonde în general conțin mai multe vitamine B. De asemenea, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu și seleniu (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin. Cât despre fibre, o bere blondă de 330 de mililitri conține puțin sub un gram de fibre, iar una neagră – puțin peste un gram.

Şi americanii au studiat acest aspect. Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Epidemiology, riscul de apariție a pietrelor la rinichi, în cazul subiecților de vârstă mijlocie, este cu 40% mai scăzut la băutorii de bere comparativ cu ceilalți.

Un studiu realizat la Harvard a arătat că un consum moderat de alcool ajută la păstrarea facultăților mintale ale femeilor în vârstă, în timp ce un studiu al Universității Tufts a ajuns la concluzia că alcoolul poate ajuta menținerea densității osoase.

Berea însă nu e bună doar pentru femeile mai în vârstă. În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani, au fost urmărite pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool și hipertensiune. Cele care consumau în cantități moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.

În ceea ce privește cercetarea componentelor berii care ar putea fi utile în lupta împotriva cancerului, studiile sunt abia la început. Totuși, ele au evidențiat deja că xanthohumol-ul, care se găsesește în hamei, poate ajuta inhibarea anumitor enzime ce pot declanșa cancerul și ajută organismul în lupta împotriva agenților cancerigeni. De altfel, xanthohumol-ul este deja testat în speranța descoperirii unui tratament preventiv al cancerelor de prostată și colon.

În concluzie, în acest week-end, nu rataţi ofertele speciale la bere de pe terasele hotelurilor Galaţi Centrum şi Dunărea. Sunt benefice atât pentru bugetul familial, cât şi pentru sănătate.

Puteţi afla mai multe despre aceste oferte speciale accesând pe internet adresa: www.hotelgalaticentrum.ro

Scroll to Top